And so being young and dipped in folly, I fell in love with melancholy

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

of Montreal

So typical:
Τέλος των 80's και τέσσερα γυμνασιόπαιδα, κάπου στη Λουιζιάνα, ηχογραφούν σε ένα πατάρι τα τραγούδια τους. Μοναδικά εφόδια: ένα κασετόφωνο και μερικές ταπεινές κασέτες.
Πιέζουμε επιδεικτικά τώρα το fast forward, αφήνουμε τα βαρετά στοιχεία με τις ατέρμονες προσπάθειες και τις απογοητεύσεις και καταλήγουμε στο επιστέγασμα των προσπαθειών τους: οι κόποι αυτών των νέων επιβραβεύτηκαν με τη δημιουργία ενός label:
"The Elephant 6 Recording Company".


Στην ευρύχωρη ράχη αυτού του ελέφαντα, χώρεσαν μουσικά σχήματα όπως The Apples in Stereo, The Olivia Tremor Control, Neutral Milk Hotel, Beulah, Elf Power, με κοινή συνισταμένη αυτώ τον πειραματισμό και μια κοινή αντίληψη για το show επί της σκηνής.
Από τη θέση που βρίσκονται, στην πλάτη του ελέφαντα, βλέπουν τους πάντες τόσο ξεκάθαρα και αφ' υψηλού, που δεν διστάζουν όχι μόνο να χρησιμοποιήσουν χορωδίες αλλά να τις εμποτίσουν με στοιχεία funk, psychedelic, afrobeat, krautrock.

Ποιοί όμως είναι αυτοί που κατάφεραν να κάνουν τον ελέφαντα να χορεύει μανιακά?
Ποιοί μας παρότρυναν " Lets pretend we don't exist... Let's pretend we're in Antartica" ...









Μήπως δεν αγαπάτε πλέον χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο την πόλη του Montreal?
Θα λέγατε ότι το να είσαι απλά διαφορετικός, πλέον δεν αρκεί? Μήπως τελικά, όπως είπε και η Meredith West: "If you want to stand out, don't be different; be outstanding."

Δεν υπάρχουν σχόλια: