And so being young and dipped in folly, I fell in love with melancholy

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Efterklang - An island

Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Vincent Moon και η 8μελής μπάντα Efterklang βρέθηκαν τον Αύγουστο του 2010 σε ένα νησί στην επαρχία της Δανίας, τόπο καταγωγής των τελευταίων. Σκοπός τους να γυρίσουν ένα φιλμ, χρονικής διάρκειας ακριβώς όσο και το τελευταίο άλμπουμ τους "Magic Chairs"· ένα φιλμ στο οποίο θα επανεκτελούσαν όλα τα κομμάτια του δίσκου με σκοπό να αναδειχθουν μέσω καλλιτεχνικών συνεργασιών και μουσικών πειραματισμών.

Σε χρονικό διάστημα μόλις 4 ημερών κατάφεραν με τη συμμετοχή άνω των 200 ντόπιων μουσικών, παιδιών και των γονιών τους, να ξαναηχογραφήσουν ζωντανά όλα τα τραγούδια του ανωτέρω άλμπουμ. Η εν γένει σκηνοθεσία του Vincent Moon με πειραματικές και καινοτόμες οπτικοακουστικές προσεγγίσεις, το αναγάγουν σε αυθύπαρκτο έργο τέχνης, ισάξιο με το αρχικό άλμπουμ, το οποίο πραγματεύεται.



AN ISLAND - 3rd TEASER - Vincent Moon & Efterklang from Rumraket on Vimeo.




2nd teaser, 1st teaser

Υ.Γ. 1: Η έμπνευση και το όραμα για την τέχνη την οποία υπηρετείς, σε ωθούν να την τροφοδοτείς, να την επαναπροσδιορίζεις, να την μετατρέπεις και να την μεταλλάσεις ανάλογα με τις συνθήκες, τα μέσα και τις ανάγκες της εποχής. 
Ό,τι για κάποιον μπορεί να εμφαίνεται ως εχθρός και θάνατος της μουσικής, για κάποιον (προφανώς πιο εμπνευσμένο) αποτελεί εργαλείο και ευκαιρία για συμμετοχική δημιουργία.

Υ.Γ. 2: Vincent Moon, σκηνοθέτης και του ιδιότυπου "οδοιπορικού" με τον Beirut.

1 σχόλιο:

Evi Avd. είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, λατρεύω τους efterklang!